La integració tarifària de la província de Girona s'amplia. Aquest sistema, que va començar el 2008 amb la integració de les tarifes de bus gironines i que fa tres mesos va afegir la xarxa de Rodalies, manté l'expansió de la seva implantació. Els dos últims municipis que s'han afegit a la integració tarifària de Girona, que permet viatjar amb bus i tren, són Sant Hilari Sacalm i Arbúcies. D'aquesta manera, pràcticament unes cinquanta localitats gironines en formen part.

En total, són 49 poblacions de la província de Girona que s'inclouen al sistema de l'Autoritat Territorial de Mobilitat (ATM) gironina. La integració es farà efectiva a Sant Hilari i Arbúcies a partir de l'1 de gener del pròxim any. Segons va informar el Departament de Territori i Sostenibilitat, la implantació del sistema suposarà per als usuaris un estalvi d'entre el 25% i el 70% en el preu del bitllet actual.

Per tant, es calcula que prop de 18.000 usuaris dels dos municipis de la comarca de la Selva es poden beneficiar de la integració tarifària. El sistema -que es basa en una unificació dels costos del transport públic- compta amb set títols disponibles, amb preus a partir de 9,50 euros per un abonament.

De fet, l'anunci de l'ampliació de la integració tarifària de Girona es produeix un dia després que s'informés que el Ripollès també formaria part d'aquest sistema, malgrat que la comarca s'incorporarà a l'Autoritat del Transport Metropolità de Barcelona. També hores després de saber que s'abaixaria el preu de la T-10 a Barcelona. La Generalitat va recordar ahir que la reducció es podria fer efectiva a Girona si les administracions locals optessin per assumir la disminució del títol. Malgrat tot, també es va subratllar que els gironins -a diferència dels barcelonins- disposen de l'abonament T-10/30. És un títol, de la integració tarifària, que, si és d'una zona, costa 9,50 euros. L'abonament, que està pensat per als usuaris més habituals de bus i tren, permet fer 10 viatges -com la T-10- durant 30 dies. Aquest títol, com la resta, està previst que mantingui el mateix preu el 2015.