Un veí de Figueres de 37 anys va perdre la vida en un accident de trànsit a la variant de Banyoles, a l'alçada de Porqueres. L'home conduïa un turisme i per causes que es desconeixen, va envair el carril contrari i va xocar frontalment amb un tràiler. Malgrat la ràpida intervenció dels equips d'emergències, no es va poder fer res per salvar-li la vida.

A causa del sinistre viari, la variant de Banyoles va quedar tallada en els dos sentits de la marxa des de quarts d'una fins a dos quarts de quatre de la tarda. Per aquest motiu, es van fer desviaments per l'interior de Banyoles, segons fonts del Servei Català de Trànsit.

L'accident de trànsit es va produir al voltant de dos quarts d'una del migdia, quan la furgoneta, un Seat Inca, va envair el carril de la C-66 a l'alçada del quilòmetre 44 en direcció a Olot. Tot d'una, per causes que es desconeixen, va trobar-se que de cares venia un altre vehicle, un tràiler que anava cap a Girona, i van topar.

El xoc va ser fatal per al conductor de la furgoneta i, en canvi, l'ocupant i el conductor del camió van resultar ferits. Un d'ells de gravetat, el qual va ser traslladat a l'hospital Josep Trueta de Girona en ambulància. Al lloc dels fets hi van treballar cinc patrulles dels Mossos d'Esquadra, dues dotacions dels Bombers, dues ambulàncies del SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) i també efectius de la policia local de Banyoles. La víctima és Rachid Bouvidi, de 37 anys, de nacionalitat marroquina i vivia a Figueres.

20 accidents mortals

Aquest és el primer accident mortal d'aquest desembre i el número 20 d'aquest any. L'últim sinistre mortal es va produir a la ciutat de Girona, ara fa poc més d'un mes. En aquella ocasió un conductor begut va envestir un motorista que estava aturat en un semàfor de la carretera de Barcelona de Girona a l'altura de l'estació d'autobusos i va fugir del lloc dels fets, amb el jove de 27 anys mort a la calçada.

La Policia Municipal el va atrapar al cap de pocs metres. Lluís Busquets, de 22 anys, va ser detingut per un presumpte delicte d'omissió de socors, contra la seguretat del trànsit i per homicidi imprudent amb resultat de mort. El jutge va dictaminar l'ingrés a presó provisional eludible i l'endemà va quedar en llibertat provisional en pagar 40.000 euros.