Les entitats ecologistes de les comarques de Girona contràries a les prospeccions marines fan una crida a participar en una nedada reivindicativa, a Blanes, el proper diumenge 21 de desembre. Aturem les prospeccions a la costa catalana i Travessia Catalunya Nedant organitzen aquesta acció, que arriba després de l'autorització dels treballs a les Illes Canàries i que té molt present la sol·licitud que afecta la Costa Brava.

Els contraris a les prospeccions marines afirmen que la cerca de jaciments residuals de petroli al fons del mar, igual que el fracking, "només serveix per allargar l'agonia d'unmodel energètic caducat". En les al·legacions presentades fins ara, s'ha argumentat que aquests treballs malmeten els recursos naturals i comprometen la salut de les persones.

Per expressar el rebuig a la recerca d'hidrocarburs al fons marí, el 21 de desembre es farà una nedada de la platja de s'Abanell a la Platja de Blanes, entre dos quarts de 9 i les 10 del matí. Al lloc de l'arribada, a les 12 del migdia, es farà una concentració contra les prospeccions marines, a la qual es demana participar vestit de negre per tal d'escenificar un vessament a la costa.