Ja s'ha constituït el patronat que regularà la futura Càtedra de Ciències i Humanitats Doctor Bofill, que estarà adscrita a la Universitat de Girona. La càtedra estarà representada per personalitats de la cultura i professionals de la medicina de diverses personalitats.

El gerent de la Clínica Bofill, Juan Ortega, serà el president del Patronat, mentre que que el director serà el doctor Francesc Miralpeix, del departament d'Història de l'Art de la UdG. A banda d'Ortega i Miralpeix, el patronat està constituit pel doctor Juan Francisco Campo; l'escriptor Javier Cercas; el professor de la Universitat de Girona i director de l'Institut Català de Recerca en Patrimoni Cultural, Joaquim Nadal; el doctor Humbert Massegur i el doctor Josep Arnau, exdirector de l'Escola Politècnica Superior i de la UNED. Completen el patronat Raúl Ortega, Joan Bosch, Lluís Madera, Eduard Carbonell i Carles Patiño.

La signatura oficial de la Càtedra de Ciències i Humanitats es farà al març de 2015, en un acte de presentació a l'Auditori de Girona amb una conferència del catedràtic de Filologia Grega, Carlos Garcia Gual, i una exposició de pintures de José Benítez

La vocació de la Càtedra Dr. Bofill és multidisciplinària i vol fer confluir les disciplines que tenen a veure amb qualsevol àmbit cultural, artístic i científic. Entre els objectius de la càtedra hi ha el d'actuar com a seminari permanent de reflexió, estudi i difusió de les ciències i les humanitats, lligant les dues branques del coneixement; promoure la recerca sobre el coneixement científic i artístic a Catalunya i la demarcació; crear i organitzar un fons documental.