Moments de por i nervis, en el vagó número cinc del mateix tren que es va aturar a Flaçà el dimecres al vespre. La presència de cinc joves va portar el pànic al vagó, segons explicava una de les viatgeres. Es van parar a Flaçà i ella creia que havia estat perquè aquests joves hi havien irromput. I és que, segons relata la veïna de Figueres, la Glòria, aquest grup de nois va començar a parlar amb veu molt alta per cridar l´atenció i s´anava movent pel vagó.

Un cop asseguts van començar a cridar que «farem explotar tres bombes, la farem ben grossa». Els viatgers, segons explica ella, es van espantar perquè creien que això podia ser una amenaça. En cap moment, però, diu la Glòria, es van adreçar a cap d´ells per dir-los el que farien. Van seguir parlant i també, relata, van dir consignes racistes contra els jueus i lloaven els nazis. Davant d´això, es van espantar i quan van sentir per megafonia al tren que s´havien aturat per la presència de policia, es van calmar.

Creien que els Mossos entrarien al comboi però no els van veure i en canvi, el grup de brètols, explica, el que va anar fent és obrir i tancar unes portes de seguretat i anar sortint a la via. Van fer-ho diversos cops fins que van desaparèixer. La Glòria ha posat una queixa a Renfe per la «indefensió» en què van quedar els passatgers i destaca que «es paga molt per anar a Barcelona i, si et mous en casos així, no saps pas què et pot passar».

Reclama més presència de personal de seguretat als trens i assegura que fa molt de temps que no n´hi veu. Finalment, vist que el tren no es movia, recorda, van decidir marxar a peu cap a l´estació i van agafar un altre tren Mitjana Distància que va passar més tard. La Glòria diu que van passar molta por i ansietat.