L'Ajuntament d'Olot en el seu darrer ple va aprovar delegar a la Junta de Govern la compra de 5.00o m2 situats entre el cementiri i la plaça de Braus (Puig del Roser). Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU) va justificar que la compra s'ha d'efectuar abans d'acabar l'any perquè ho marca el POUM i perquè ja s'havia fet una dotació pressupostària.

Corominas va explicar que de moment no hi ha res concret sobre la destinació dels terrenys, feta la compra. Només va indicar que amb un neteja ja guanyaran molt. La urgència es va aprovar amb el vot en contra d'ERC, l'abstenció del PSC i els vots favorables de PxC i del PPC. Guix (PSC) va precisar que la idea dels socialistes ja en temps de l'alcalde Sacrest (1999-2011) era posar el Museu dels Volcans a la parcel·la en qüestió.

Abans de la urgència, van aprovar una modificació de crèdit per import de 122.050 €. Dins del canvi, hi han 70.o00 € destinats a dotar part de la compra de la parcel·la del Puig del Roser.

A l'inici del ple, l'alcalde va donar compte d'una reunió amb representants de Governació, Direcció General d'Administracio Local i Promoció Econòmica de la Generalitat. La intenció -segons va explicar Corominas- era la de copsar l'opinió de l'administració en referència al Parc dels Volcans. Segons ell, la idea del Parc dels Volcans avança.