El Parlament català va instar ahir el Govern a exigir a l'Estat que desclassifiqui i traspassi a la Generalitat els aeroports de Girona-Costa Brava, Reus i Sabadell, amb la finalitat de "fer possible una gestió individualitzada d'aquestes infraestructures des dels seus territoris".

La majoria dels grups parlamentaris catalans han aprovat aquesta petició, que també inclou la desclassificació dels aeroports com d'interès general i deriva d'una esmena de Convergència i Unió a la moció sobre política industrial presentada pel PSC, que es va debatre ahir al matí a la cambra catalana.

En canvi, no ha fructificat la petició d'ERC de demanar el traspàs a la Generalitat dels ports de Barcelona i de Tarragona.

A través d'aquesta moció, la majoria de diputats també ha demanat al Govern que sol·liciti a l'executiu espanyol que acceleri la construcció del corredor ferroviari del Mediterrani "com a element dinamitzador de l'economia de la península Ibèrica".

També en matèria d'infraestructures, el Parlament català va acordar demanar a l'Estat, mitjançant el Govern de la Generalitat, la construcció dels accessos ferroviaris definitius als ports de Barcelona i Tarragona.