Els webs de 9 ajuntaments gironins, juntament amb 68 més d'arreu de Catalunya, han estat distingits per la seva qualitat i la transparència de la comunicació pública local en un acte celebrat al Palau de Pedralbes de Barcelona, que va ser organitzat per la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i la Generalitat.

La presència gironina ha experimentat un increment important respecte a la primera edició, celebrada l'any passat, en què només tres ajuntaments gironins van aconseguir el segell Infoparticipa. En concret, van ser els webs municipals de Blanes, Celrà i Palafrugell, que enguany el tornen a guanyar. En l'àmbit català, en total s'han concedit 34 distintius, el qual representa un increment que afecta tant la quantitat com la qualitat dels webs municipals.

A més, s'ha previst mantenir oberta la possibilitat de millorar les puntuacions del distintiu fins al 28 de febrer. Amb aquesta decisió dels organitzadors, a part de poder millorar la transparència dels webs municipals, els ajuntaments també podran adaptar-se al que estableix la Llei catalana de transparència, que va entrar en vigor la setmana passada.