La Policia Nacional ha desarticulat un grup al qual s'atribueixen, fins al moment, deu robatoris amb força en domicilis, locals comercials i naus industrials, en una operació que s'ha desenvolupat en tres fases i ha comportant la detenció de 24 persones en diferents províncies d'Espanya. A Girona hi ha 7 detinguts, la resta són a Huelva, Sevilla i Alacant.

L'organització actuava amb una àmplia mobilitat geogràfica i estava estructurada en diversos subgrups que operaven en diferents zones del país. En un registre realitzat a la localitat alacantina de Catral s'han intervingut dos cantorals de propietat desconeguda que ahir van ser entregats a dos representants de l'església, en qualitat de dipòsit.

La investigació va començar a finals de juny passat, quan els agents seguien la pista dels autors d'un atracament mitjançant un butró en una joieria d'Alacant. Aquestes perquisicions van permetre la detenció a la ciutat de Girona de set persones, totes elles de nacionalitat romanesa, en una primera fase de la investigació.

Posteriorment, en una segona actuació desenvolupada a mitjan setembre es va desmantellar un altre subgrup vinculat a la mateixa organització a les ciutats de Huelva i Sevilla, format per vuit persones de la mateixa nacionalitat.

A finals de setembre es va desenvolupar la part final de l'operació amb la detenció a la província d'Alacant de nou persones més, també de Romania, a excepció d'una, que era espanyola.

Botí

Els agents han recuperat gran quantitat de joies sostretes, material informàtic i electrònic, entre el qual destaquen ordinadors portàtils, fins i tot inhibidors de freqüència per anul·lar les alarmes. A banda, els agents van trobar gran quantitat d'eines per dur a terme els robatoris.