La demarcació de Girona s'omple aquestes festes nadalenques de desenes d'activitats com quines, pessebres vivents o representacions teatrals. El pessebre vivent de Castell d'Aro es podrà visitar del dia 28 de desembre fins al 6 de gener a les set de la tarda.A Bàscara, el pessebre vivent es podrà recórrer del dia 28 de desembre fins al 4 de gener a les set de la tarda pels carrers de la vila.Els Pastorets de Girona, que compleixen 34 anys, es representen al Teatre Municipal A Porqueres, un grup d'actors amateurs van representar els Pastorets al centre cívic els dies de Nadal i Sant Esteve.

Quan arriben les festes nadalenques la majoria de poblacions gironines recorden, a través de diverses activitats, el sentit màgic, familiar i històric d'aquestes dates festives. Pessebres vivents, quines o el caga tió omplen carrers, pavellons, teatres o centre cívics amb milers de persones que busquen passar una bona estona amb familiars i amics mentre digereixen els abundants àpats gairebé obligats aquests dies.

Una de les localitats més visitades per Nadal és Castell d'Aro, on, per 56a vegada, s'hi realitza el tradicional pessebre vivent, conegut sobretot per ser el més antic de Catalunya -escenificat des de 1959-. Enguany, hi participen 300 figurants que conformen 52 quadres al llarg d'un quilòmetre i mig. Un altre dels pessebres vivents més concorreguts per les festes és el de Bàscara. "Aquest any hi participen més de 200 persones i estem tenint molt públic, sobretot francès" explicava una de les portaveus del pessebre, Consol Bayó.

Tot i així, hi ha qui prefereix estar ben assegut gaudint d'un clàssic teatral com són ja els Pastorets. A Girona, personatges com la Belcebuna o l'Aram i en Batus tornen a fer de les seves en el Teatre Municipal, que cada tarda s'omple de gom a gom. També a Porqueres, en el centre cívic, un grup d'actors amateurs va reviure el dia 25 i 26 de desembre la història del naixement de Jesucrist, sota la nova direcció de Roger Ferrer.

Qui busca, però, divertir-se i arribar a casa amb les mans plenes, la millor opció són les quines. La de Bescanó és la més gran i popular de la província i cada dia acull, en el pavelló, centenars de persones que opten a lots que inclouen des de televisions fins a caixes de cava i vi.