Una trentena d'alumnes d'ESO de Girona tenen condicions alimentàries precàries. Els directors dels centres han alertat el consistori que es troben amb nens que no segueixen bé les classes perquè tenen gana o, fins i tot, pateixen marejos. Els instituts fan horari intensiu i, per tant, no tenen servei de menjador. No obstant això, l'ajuntament ha posat fil a l'agulla per solucionar el problema i ha acordat amb els bars dels instituts que els pagarà el dinar per tal que aquests alumes puguin menjar al centre abans d'anar a casa.

Els directors d'institut han fet arribar 33 casos a l'ajuntament i, des dels Serveis Socials, s'ha avaluat la situació de les famílies per veure si calia pagar-los íntegrament l'àpat o hi ha famílies que poden fer alguna contribució econòmica. Segons el regidor de serveis socials, Eduard Berloso, en la majoria dels casos es paga el 100% de l'àpat. El regidor també ha explicat que coincideix que la majoria dels estudiants són de famílies beneficiàries del Centre de Distribució d'Aliments (CDA) i que, per tant, ja reben menjar. El problema és, segons Berloso, que són famílies "poc estructurades i que no s'organitzen bé" i afegeix que "són famílies que potser quan reben els aliments s'afarten i després ja no tenen res per donar als fills", ha posat d'exemple.

A més reconeix que només amb els aliments que reben del CDA no es pot garantir una dieta equilibrada. L'objectiu és que a Girona cap nen passi gana.