Ha calgut anar fins a fiscalia, però les 168 autoinculpacions pel 9-N que un jutjat de guàrdia de Girona va rebutjar ja segueixen el seu camí. Ahir al matí, representants de l'ANC van anar al Palau de Justícia de Girona i allà van presentar el feix de formularis d'autoinculpació que guardaven des de dimecres passat.

A la fiscalia, com explica el membre del secretariat nacional de l'ANC, Jordi Pagès, no els van posar cap problema. "Els han entrat a registre i ens han dit que ja ens avisarien si tiraven endavant o no", va concretar Pagès.

Els membres de l'ANC que van anar a fiscalia han acompanyat el feix d'autoinculpacions d'un escrit. Al text, per una banda, hi explicaven l'episodi viscut als jutjats de guàrdia de Girona.

I per l'altra, "confessaven" que els 168 signants també són responsables del procés participatiu del 9-N pel qual hi ha imputats el president de la Generalitat, la vicepresidenta i la consellera d'Ensenyament. "Els hem dit que la nostra participació també va ser necessària perquè se celebrés la votació", va subratllar Jordi Pagès ahir.