Sense poder veure la televisió. Així és com es van quedar la majoria de veïns del municipi de Palafrugell des de diumenge a la tarda. En total, van estar 24 hores sense senyal a causa de la forta tramuntanada que va afectar el repetidor de telecomunicacions que hi ha al Far de Sant Sebastià, a Llafranc. Un punt que dóna cobertura a gairebé tot el municipi de Palafrugell. Les fortes ratxes de vent van afectar l'estructura del repetidor i algunes antenes es van blinccar i van acabar cedint.

La Policia Local de Palafrugell va balisar la zona propera del Far de Sant Sebastià per evitar que ningú prengués mal en cas que alguna estructura caigués. El regidor de Governació, Lluís Pujol, va destacar que l'avaria es va detectar al voltant de les sis de la tarda de diumenge i els veïns no van tornar a tenir senyal fins ahir cap a la mateixa hora. Els treballadors de l'empresa que gestiona aquesta estructura privada van estar treballant a la zona del Far des de diumenge en saber-se l'avaria i, finalment, van poder solucionar-la al vespre.

La Policia Local de Palafrugell va rebre diumenge moltes trucades dels veïns per demanar què passava en no poder veure la televisió. Amb tot, cal dir que en algun punt del municipi més elevat com ara Esclanyà, va haver-hi veïns que van poder veure els canals que s'agafen des del repetidor de Rocacorba, va ressaltar l'edil Lluís Pujol. Amb tot, però, la majoria de veïns del municipi no van poder tornar a veure cap canal fins ahir al vespre.

Les ratxes de vent al Baix Empordà, però sobretot a l'Alt Empordà, van ser molt fortes ahir. Es van assolir els 128 quilòmetres per hora a Portbou i les altres zones on més va bufar la tramuntana es concentren sobretot al Pirineu. A Alp va haver-hi una ratxa màxima de 105 quilòmetres per hora i a Setcases-Ulldeter, l'estació meteorològica va enregistrar una ràfega de 80,28 quilòmetres per hora.

El vent també va obligar els Bombers a fer diverses sortides a la província, sobretot per caiguda d'arbres o per perill que caiguessin algunes tanques o jardineres. Per exemple, a Figueres, de bon matí van haver d'anar al Parc d'en Bosc a tocar de l'hospital, on van caure arbres.

Des de Protecció Civil es va alertar que fins avui cal extremar les precaucions en les activitats a l'aire lliure al Pirineu, Prepirineu i al Montseny, especialment a les cotes més elevades a causa del frot vent. El temporal marítim també va fer acte de presència al litoral gironí, on van superar els 2'5 metres. Un episodi de maregassa que van poder veure veïns de l'Escala, entre altres.

Pel que fa a les temperatures, el fort vent i les humitats baixes van provocar que anessin caient les mínimes en un parell de graus i amb previsió que avui hi hagi glaçades negres. Durant el dia d'ahir, la mínima registrada a Girona va caure fins als 2,9 graus sota zero, quan el dia abans havia arribat als 1,9 negatius. Setcases és el punt de la província on més va caure la mínima, que es va situar en els 15,7 graus negatius. Diumenge s'hi van assolir els 13,4 sota zero.