El departament d'Ensenyament obrirà el mes de febrer la convocatòria de 1.500 places d'accés a les proves per obtenir el Diploma d'Estudis en Llengua Francesa Escolar (DELF), dirigida als alumnes de secundària dels instituts catalans. En un comunicat, el departament destaca que això suposa oferir el triple de places que l'any passat, en què se'n van convocar 500. També explica que l'objectiu de la iniciativa és aconseguir que el màxim nombre d'alumnes de secundària puguin obtenir aquest certificat, cosa que fa possible que puguin tenir més opcions de cursar el Batxibac, el currículum mixt de Batxillerat i Baccalauréat.

El DELF escolar, que atorga el Ministeri d'Educació Nacional de França, és un certificat reconegut a tot Europa, que permetrà atorgar als alumnes examinats els títols equivalents als nivells A2, B1 i B2 del marc comú europeu de referència.

És el segon any que els alumnes que cursen francès com a primera o com a segona llengua estrangera als centres d'educació secundària de Catalunya poden realitzar aquestes proves, gràcies al conveni que van signar el 2014 Ensenyament i l'Institut Francès.