Avisen que el Tren Groc perilla si no hi ha inversions

Els sindicats ferroviaris nord-catalans denuncien que la línia entre França i la Cerdanya pot tancar en breu

07.01.2015 | 07:28
El Tren Groc aturat a l´estació de Vilafranca de Conflent.

En els últims deu anys, el Tren Groc, que uneix el Conflent i la Cerdanya, a la Catalunya del Nord, ha perdut 250.000 usuaris, una tendència, alerten els sindicats nord-catalans, que no es frenarà si no es fa una inversió de 125 milions d'euros en els pròxims anys. De fet, segons Julien Berthelemy, secretari general de la CGT, la línia que uneix les estacions de Font Romeu i la Tor de Querol podria tancar en breu "per problemes de degradació de la línia i de seguretat".
La realitat, afegeix, és que les administracions i l'operador ferroviari "han abandonat el servei" i que ni el preu -40 euros l'anada i tornada, el doble que en qualsevol altre trahecte similar a França-, les freqüències de pas, ni les connexions "el fan útil a la ciutadania".
Segons el secretari general del sindicat CGT, Julien Berthelemy, que el tren vagi amb un sol ocupant en un dia feiner no és un fet aïllat perquè fa temps, lamenta, que el Tren Groc no "respon a les necessitats dels usuaris". La manca d'inversions en els últims 30 anys han degradat la línia, les vies i les estacions fins el punt que en només deu anys la durada del trajecte s'ha incrementat en una hora per la necessitat de reduir la velocitat per seguretat.
Pels sindicats nord-catalans, que ja fa temps que denuncien la situació, la solució passa per invertir el necessari per modernitzar la línia i per fer una gestió "racional" del servei. Pel que fa a les inversions, Berthelemy apunta que amb una injecció de 20 milions d'euros es podria assegurar la continuïtat del servei entre les estacions de Font Romeu i la Tor de Querol, la més abandonada i que podria tancar al llarg del 2015 per culpa de la degradació de la línia i la manca de seguretat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema