El diputat del PSC al Congrés, Àlex Sáez, considera que "recuperar el bon rendiment de l'aeroport de Girona és més important que no pas fer-hi ara el baixador del TAV", i recorda que la Generalitat "no ha dit res més de l'acord amb Ryanair de 2011, ja que ningú n'ha donat explicacions". Per això, creu que el govern català s'hauria de dedicar a "urgències" com ara recuperar el trànsit d'avions a l'aeroport o assegurar-se que l'Estat deixa enllestida l'estació del TAV a Girona abans de reobrir el debat sobre si cal fer un baixador a l'aeroport. "CiU sempre havia defensat que l'estació del TAV havia d'anar a l'aeroport i era poc partidària d'ubicar-la al centre de la ciutat. Ara que s'ha demostrat l'encert de fer-la al centre de la ciutat, no sembla seriós que presentessin el 2011 un projecte per fer el baixador de l'aeroport i no se n'hagi sabut res més fins fa pocs dies", va indicar Sáez. En aquest sentit, el representant socialista assenyala que el projecte que va fer el PSOE ja preveia la possibilitat d'ubicar un baixador a l'aeroport si, per qüestions tècniques o per una alta demanda, era necessari. Tot i això, creu que ara no és el moment d'abordar-ho perquè hi ha altres urgències a resoldre.

Sáez va criticar l'oposició "complaent i poc ferma" que CiU fa a l'Estat en qüestions com, per exemple, el desdoblament de la N-II. Per exemple, no entén que el conseller de Territori, Santi Vila, valorés positivament la visita de la ministra de Foment, Ana Pastor, per la inauguració d'un nou tram desdoblat de la N-II, tot assenyalant que el PP només ha seguit amb el fil "del que havia fet el PSOE". "No és de rebut que la Generalitat no denunciï que als gironins se'ns ha condemnat a no tenir la N-II desdoblada des de Tordera a la Jonquera, ja que s'ha descartat el tram Tordera-Maçanet", va lamentar. A més, també va criticar que el govern català hagi renunciat a l'alliberament de peatges a l'autopista com a compensació. Sáez creu, però, que "l'abandonament sense precedents" a què l'Estat ha sotmès Girona és equiparable a la falta d'inversió de la Generalitat. "L'Estat ha donat 53 milions d'euros per Girona i la Generalitat només 50, de manera que la inversió de l'Estat és encara més elevada que la catalana", va advertir. En aquest sentit, va considerar que "l'actitud complaent de Vila només pot servir per amagar les nul·les inversions que ha fet la seva conselleria a Girona, ja que com a conseller de la demarcació passarà sense pena ni glòria".

Sáez també va criticar els retards en el pont del riu Ter o la N-260, i va reclamar a Pastor "responsabilitats polítiques" per la doble inundació del TAV a Girona i no només dimissions a nivell tècnic com ha passat fins ara.

El diputat del PSC va lamentar també que la nova biblioteca hagi trigat més d'un any a posar-se en funcionament, i creu que hi ha hagut una "desídia" conscient per fer coincidir l'obertura amb l'any electoral. Finalment, va criticar que l'Ajuntament de Girona no hagi exigit les obres de l'Arxiu Provincial, que és una "gran inversió pendent de primer ordre".