El dissabte a la tarda es va produir un accident a la carretera de la Vergonya -la N-141, que enllaça Bescanó amb Anglès- que ha tornat a encendre el debat sobre l'estat d'aquesta via. El sinistre de fa tres dies es va saldar amb tres motoristes ferits que, segons apunten alguns testimonis, van ser envestits per un turisme que feia una "cursa" amb un altre vehicle. Així, aquest succés ha revifat la indignació dels usuaris de la carretera de la Vergonya, que han reclamat mesures urgents per frenar els accidents recurrents a la via.

Tenint en compte l'accident de dissabte, que va obligar a ingressar els tres motoristes a l'hospital Josep Trueta de Girona, una reivindicació que ha sorgit dels veïns de la N-141 és la necessitat d'instal·lar més d'un radar fix a la carretera per evitar els possibles excessos de velocitat. Tot i això, la mesura que més es reclama és el nou traçat per a la via. Ara bé, el projecte de la variant de la N-141 no sembla que sigui immediat perquè, de fet, el passat novembre des del Parlament va aprovar-se una resolució que demanava estudiar de nou el traçat del projecte de la variant.

La indignació dels usuaris, que s'ha fet palesa a través del grup de Facebook de la plataforma sobre la carretera de la Vergonya, ha deixat propostes com, fins i tot, organitzar una nova mobilització per tal de reivindicar una millora més definitiva per a la via. El fet és que l'accident de dissabte va tenir lloc als revolts del Pou del Glaç; un traçat que, fa escassos mesos, es va ampliar en el marc de les obres de millora que va fer la Generalitat. Uns treballs aprovats pel Departament de Territori i Sostenibilitat, que es van centrar en la revisió dels revolts i els encreuaments de la N-141.

Així, malgrat aquests treballs, a la carretera de la Vergonya es continuen registrant sinistres de forma habitual. Un dels accidents que es repeteix més sovint és el xoc entre vehicles i porcs senglars, ja que els animals travessen la via. També es tracta d'una carretera que és transitada per ciclistes. Per tot això ja fa anys que els usuaris de la N-141 de Bescanó a Anglès mantenen la reivindicació, que s'està convertint en històrica, d'un nou traçat a aquesta via que, popularment, és coneguda com a carretera de la Vergonya. De moment, la resolució que el novembre es va aprovar al Parlament també sol·licita que la Generalitat realitzi les actuacions previstes al tram entre Anglès i Vilanna, a més d'analitzar altres accions d'urgència i estudiar la mobilitat de les valls del Ter i el Brugent.