Les embarcacions de pesca d'arrossegament de tota la Costa Brava se sumaran a la veda que el passat 7 de gener va començar la Confraria de Pescadors de Palamós. En una reunió celebrada ahir, les Confraries de Pescadors de Llançà, Port de la Selva, Roses i Blanes van decidir que se sumaran a la veda biològica d'un mes "malgrat no tenir garantits els ajuts econòmics garantits", va explicar ahir el President de la Federació de Confraries de Catalunya, Eusebi Esgleas.

"No tenim ajuda compromesa per aquest any i encara no hem cobrat res de la veda del 2014, però finalment, hem decidir sumar-nos a la veda", va afirmar ahir Esgleas, que va afegir que confia que les administracions facin un "esforç" similar al que fan armadors i mariners per a donar un temps de repòs a les espècies de tot el litoral gironí. "Tot i no tenir just, hem vist que la mesura és necessària", va concloure el president dels pescadors catalans.

Les embarcacions d'arrossegament de l'Alt Empordà -de Roses, Llançà i Port de la Selva- es quedaran a port del 6 de febrer al 8 de març, mentre que els pescadors de Blanes ho faran del 18 de febrer al 20 de març.

A Palamós, des del 8

La Confraria de Pescadors de Palamós va iniciar el dia 8 la veda, que s'allarga durant un mes per a les embarcacions que pesquen peix i fins a dos mesos per a les barques que capturen gamba i que estan incloses en el pla de gestió de la gamba de Palamós.

El patró major de la flota pesquera palamosina, Francesc Benaiges, en declaracions a l'Agència Catalana de Notícies, va explicar la setmana passada que és molt complicat tenir les barques dos mesos sense treballar i que, per tant, pel que fa a la gamba han decidit que faran les primeres cinc setmanes seguides i que les altres tres les faran alternades per poder sortir a feinejar i tenir alguns ingressos.