Vuit càmpings de les comarques gironines han estat guardonats entre els millors d'Europa a la fira d'Utrecht (Holanda), una de les principals del sector. Set càmpings de les comarques de Girona van rebre ahir el prestigiós guardó "Best Càmping 2015" que atorga el club automobilista holandès ANWB (amb 4 milions de famílies associades) i l'ADAC (l'Associació automobilística amb més socis d'Alemanya, en concret 19 milions). A Catalunya han rebut el guardó 15 càmpings i al conjunt de l'Estat espanyol s'han guardonat també tres càmpings d'Alacant.

Els càmpings gironins guardonats són Les Medes de l'Estartit, Cypsela Resort de Pals, Mas Sant Josep de Santa Cristina d'Aro, La Ballena Alegre, l'Àmfora i les Dunes de Sant Pere Pescador i el Delfín Verde de Torroella de Montgrí.

A més, el càmping Cala Llevadó de Tossa de Mar va ser premiat, en la mateixa fira, en la categoria d'innovació, pels seus nous bungalous ecològics, per part de les guies de càmping Alan Roger Guides.

Així mateix el càmping La Ballena Alegre també ha estat nominat dins la categoria "Camping amb la millor oferta d'allotjaments".

2015, any del canvi

L'Associació de Càmpings de Girona espera que aquest 2015 sigui ?l'any del canvi de tendència i comenci la recuperació de l'ocupació en aquest sector. "Des de fa cinc anys hem anat baixant en la xifra de pernoctacions, ocupació i ens costa recuperar-ho, tenim un problema però sóc optimista", va explicar el president de l'entitat i president de la Federació de Càmpings Catalans, Miquel Gotanegra.

"Enguany hem apostat per una línia de promoció completament diferent de la que fèiem fins ara, no només ens limitem a assistir a les fires i repartir fulletons sinó que durant el 2015 fem unes accions de promoció on portem a l'esquena el territori", incidia el mateix Gotanegra.

Segons les dades aportades per la mateixa entitat, durant els darrers cinc anys l'associació ha notat una davallada del nombre de pernoctacions i ocupacions. Una disminució que els està costant de recuperar.