L'Institut Català de la Salut (ICS) del Departament de Salut farà canvis en les estructures organitzatives dels hospitals públics, com l'hospital Josep Trueta de Girona, i els ambulatoris de Catalunya a partir d'aquest any amb l'objectiu de fer-les "més flexibles i adaptables als canvis". Segons va informar l'ICS, del qual depenen els centres sanitaris públics, aquest nou "pla de gestió de persones" es durà a terme per adequar les estructures organitzatives dels centres "a la realitat del 2015 i donar més protagonisme als professionals dins de l'organització".

La directora de Recursos Humans de l'ICS, Sara Manjón, va explicar ahir que l'objectiu és que l'estructura de l'empresa pública reflecteixi la realitat actual i que el pla permetrà aflorar "quines noves figures apareixen amb força i incorporar-los a l'estructura". "Hem de ser més flexibles a l'hora de generar nous rols o eliminar-ne", va dir Manjón.

Segons fonts de l'ICS, el pla, que es pretén implantar entre el 2015 i el 2016, busca millorar la gestió de les persones que treballen en l'empresa pública més gran de Catalunya. Un dels objectius és "identificar i potenciar el talent dels professionals i, alhora, incrementar el seu grau de motivació i de compromís amb la institució", destaca l'ICS.

"No hem de parlar només de resultats, també de competències i actituds", diu Manjón. Per això, s'avaluaran els resultats dels comandaments per implementar "la cultura de l'avaluació i del treball per processos com a eines de millora contínua".

D'altra banda, la directora de Recursos Humans va explicar que un altre dels objectius del pla és incentivar la transmissió de coneixement i s'impulsarà una plataforma virtual per a compartir experiències entre professionals.