Al·lergòlegs catalans van acudir ahir vestits de negre a una jornada de la Societat Catalana d'Al·lèrgia i Immunologia Clínica a l'hospital Josep Trueta per expressar, davant el seu gerent, el rebuig a la privatització del servei de diag?nòstic i tractament d'al·lèrgies en aquest centre de referència de Girona. Quan el gerent va començar la seva intervenció, els professionals van marxar.

El Servei Català de la Salut ha encarregat a l'Institut d'Assistència Sanitària (IAS) l'externalització de part d'aquest servei, per un import de 480.000 €; aquesta operació es correspon amb la cobertura dels pacients del Gironès, el Pla de l'Estany i al Selva interior.

Després que les alarmes es disparessin al maig -quan es va convocar el concurs- el procés es va aturar, però ara sembla que Salut té la intenció de reprendre'l. La incertesa que genera aquesta situació, que pot comportar l'acomiadament d'un dels al·lergòlegs contractats pel Trueta, va dur alguns professionals a protestar en la trobada d'al·lergòlegs celebrada ahir. Metges de Catalunya tem que l'objectiu final sigui externalitzar tots els serveis d'al·lergologia públics catalans.