Insòlita persecució de la Gendarmeria francesa a l'AP-7 fins a Tordera després que dos vehicles se saltessin un control policial a la frontera al Voló i fugissin. Mentre emprenien la fugida amb dos pneumàtics malmesos, un vehicle de la policia francesa se'ls va creuar i també els va intentar aturar però malgrat l'intent, els delinqüent es van pode escapolir en direcció a Girona.

La policia francesa va arribar a Tordera després que els fugitius sortissin a l'AP-7 a Hostalric i va localitzar el vehicle dels sospitosos, però aquests ja no hi eren. Després d'haver punxat roda van abandonar el vehicle i van pujar en un altre cotxe que els estava esperant per seguir amb l'evasió.

Els fugitius, de nacionalitat magrebina, formarien part d'una banda de delinqüents comuns que es dediquen al tràfic de drogues. En creuar la frontera, la Gendarmerie, va coordinar-se amb els Mossos d'Esquadra en tot moment per informar de la persecució i sol·licitar la seva col·laboració per atrapar els delinqüents, però els van perdre la pista i no va ser fins que van localitzar el cotxe a Tordera que van poder seguir buscant. Sense èxit encara al tancament d'aquesta edició.

Alarma a Tordera

La persecució va començar al voltant de quarts d'onze del matí i va durar 100 quilòmetres. La insòlita presència de la Gendarmerie va crear l'alarma al municipi de Tordera, que va veure multiplicada la presència policial. Un macrodispositiu amb Mossos d'Esquadra i policia francesa, amb presència d'helicòpters va alterar el dia dels veïns. Els agents van muntar controls als accessos i sortides del municipi per tal d'enxampar els fugitius i no va ser fins cap a les dotze del migdia que uns individus van abandonar un Volkswagen Golf negre enmig del carrer doctor Carreras, després de punxar roda. Dos homes van fugir corrents del cotxe i van pujar a un altre vehicle que ja els esperava, que pertanyeria a un altre membre de la banda. Els fets apunten a un cas de tràfic de drogues i delinqüència comuna. La forta presència policial i en saber-se de la presència de la Gendarmerie va fer témer que es pogués tractar d'un cas de terrorisme gihadista.

L'Ajuntament de Tordera, però, va sortir amb un comunicat a negar aquesta possibilitat i va assegurar que el cas "es troba sota secret de sumari" i va destacar que els delinqüents a la població només hi havien canviat de vehicle.