Flautes, baguettes, xapates, croissants. Quilos i quilos de pa i derivats que podrien assortir una fleca mitjana durant dies. Ahir veïns de Salt van trobar-los repartits en sis contenidors del carrer Miquel Martí i Pol de Salt, als afores del municipi. Alguns asseguren que no és la primera vegada que passa. De fet, farts de veure aquestes piles de menjar, han decidit fer fotos per denunciar-ho a Diari de Girona.

L'autor de les imatges, Pere Magrià, va explicar que ja fa alguns caps de setmana que es troba amb aquests contenidors plens a vessar de pa. Ahir, cansat de veure tot aquest menjar a les escombraries, va decidir aturar-se i examinar més de prop el producte. Fins i tot va tocar les barres de pa i les pastes que s'amuntegaven, per veure si eren del dia. "Tots els pans estaven tous. Com a molt els van llençar ahir! No sési durant la setmana també passa, però no és el primer diumenge que ho veig", es va lamentar. De moment, ningú sap qui llença aquestes quantitats de menjar, i per què ho fa en tals recipients. Els contenidors es troben als afores del municipi, en una zona envoltada per un centre comercial i diversos restaurants.

L'Ajuntament de Salt va trobar "estrany" que apareguessin aquests contenidors plens de pa, i va assegurar que no en tenia constància fins ahir. El Cap de Gabinet de l'alcaldia, Ferran Pedró, va aclarir que els dipòsits no es troben a la via pública i no pertanyen al municipi sinó al sector privat, concretament a una empresa de reciclatge industrial. Aquest diari va intentar, sense èxit, localitzar algun responsable d'aquesta empresa. L'Ajuntament, però, intentarà esbrinar perquè es troben allà i què se'n acaba fent, del pa.

Per altra banda, els establiments de la zona van negar ser-ne els responsables. Cadascun d'ells va explicar que amb prou feines generen tants excedents de pa, i que compten amb processos de tractament i reciclatge dels productes sobrants: des de reaprofitar les barres seques per fer pa ratllat per a les escalopes fins a recollir els trossos que deixen els clients per alimentar animals de granja en finques de l'Empordà. Tots, asseguren, tenen un sistema per reciclar el pa i es van mostrar sorpresos amb l'aparició dels contenidors plens.