La possibilitat que Medinyà esdevingui un municipi segregat de Sant Julià de Ramis es manté viva. La mesa del Parlament va admetre a tràmit ahir la proposició de llei, que ICV va presentar la setmana passada, per a la creació d'aquesta localitat. Així, el tràmit continua endavant i el ple de la cambra catalana ho debatrà. El diputat d'ICV per Girona, Marc Vidal, va explicar que la seva formació intentarà que aquesta proposició de llei "es pugui tramitar per la via d'urgència". Un dels objectius seria que la creació de la població de Medinyà fos una realitat a les eleccions municipals del proper mes de maig.

"El tràmit d'urgència permetria reduir els temps dels diferents processos", va subratllar. Així, segons Vidal, "s'escurcen a la meitat els terminis"; per exemple, el temps per presentar les esmenes a la totalitat. El diputat d'ICV va afegir que el seu partit necessita el suport d'un altre grup per aconseguir que la llei per a la creació de Medinyà es tramiti d'urgència. "Espero que la voluntat dels grups municipals -per segregar la localitat de Sant Julià de Ramis- es traslladi als grups del Parlament", va destacar Vidal, que va afirmar que aquest tràmit d'independència ja podria estar aprovat "abans dels comicis locals".

De fet, Vidal va informar que la proposició de llei que va presentar ICV "és gairebé calcada" a la llei que es va tramitar fa uns anys per impulsar la segregació de la població de La Canonja. "Per això entenem que s'ha de poder fer i sense una tramitació llarga", va explicar. "Seria lògic, tenint en compte el suport actual" dels regidors de Sant Julià de Ramis-Medinyà, que al maig hi podria haver "les primeres eleccions municipals a Medinyà, sempre que ningú posi pals a les rodes", va concloure Vidal.

Mentrestant, l'alcalde de Sant Julià de Ramis, Narcís Casassa, va valorar ahir: "Veiem amb optimisme com la feina dels últims anys comença a donar fruits". "Hem aconseguit que els grups parlamentaris ens escoltessin", va assegurar Casassa, que va qualificar de "clau" la visita que va fer el passat setembre la Comissió d'Afers Institucionals del Parlament a Medinyà. També va considerar com a positiu que es tramiti la llei per a la creació del municipi "a banda de la llei de governs locals". Finalment, Casassa va posar de manifest que "seria desitjable que si Medinyà ha d'acabar sent independent, ho sigui com més aviat millor". Així, va explicar que seria "fantàstic" que Medinyà ja pogués votar "els seus representants polítics" a les municipals del maig.