El secretari general d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler, va criticar en la trobada municipalista del seu partit a Girona la "grandiloqüència" del president espanyol, Mariano Rajoy, quan s'atribueix el mèrit de la sortida de la crisi.

La cimera d'Unió es va celebrar ahir a Platja d'Aro, on el secretari general va qualificar de "sorprenent" que Rajoy aprofiti la seva visita a Catalunya per esplaiar-se sobre les bondats de l'economia espanyola.

"Insult" als aturats

"És sorprenent que vingui el president Rajoy a parlar de les bondats de com va l'economia espanyola sense tenir en compte que, malau?radament, malgrat que els grans números vagin bé, hi ha més d'un 20% d'aturats", va afirmar Espadaler, que va exposar que no entén com el president espanyol pot fer aquestes afirmacions sense immutar-se. Segons Espadaler, són una "falta de respecte" o inclús un "insult" per als aturats.

El secretari general d'Unió Democràtica també va acusar Mariano Rajoy de patir "lapsus de memòria" quan pretén "posar-se com a medalla" que l'Estat espanyol no fos intervingut, com ho va ser Grècia. "Si no ho va ser, va ser malgrat el PP i gràcies a l'exercici de responsabilitat de CiU, que va fer costat al govern del seu moment perquè l'Estat no fos intervingut".

Durant al seva intervenció a la trobada d'ahir a Platja d'Aro, Ramon Espadaler va assenyalar que "hem assistit a aquesta grandiloqüència d'una recuperació econòmica que encara no ha arribat als ciutadans, a aquesta expressió que tot és meravellós i no sé ni com pot mirar als ulls al més del 20% de la població que està aturada".

D'altra banda, el líder democristià també es va referir a la manifestació convocada ahir a Madrid per Podem i va destacar que "ens ha de fer reflexionar als partits polítics sobre les formes i alguns aspectes dels continguts, però també volem advertir que moltes vegades anuncien la terra promesa i poden comportar situacions realment difícils".

Crida a la responsabilitat

Ramon Espadaler va instar el seu partit a actuar de forma responsable i "sense caure ni en l'extrem de prometre allò que sabem amb certesa que no es podrà complir, ni en l'extrem de penjar-se unes medalles i de pretendre dir que aquest país ha sortit de la crisi".

Ramon Espadaler va respondre al PP que la potestat de convocar eleccions a Catalunya és dels president i va negar que Artur Mas les hagi anticipat per un interès polític o partidista.

També va dir que el PP hauria de reflexionar sobre "quantes coses ha facilitat de la governabilitat a Catalunya des de la perspectiva de tramitacions legislatives que també tenen a veure amb la recuperació econòmica". "S'ha trobat a faltar una actitud responsable per part del PP. Estem molt lluny de la reflexió que fa Rajoy i no la compartim en absolut", va concloure Espadaler.