Unes 2.000 persones van participar ahir en dues iniciatives solidàries similars, la cursa popular contra el càncer de Girona i la Run4càncer de sis municipis gironins més. L'activitat de la capital estava organitzada per l'Associació Espanyola contra el Càncer-Girona i la Run4càncer per l'Oncolliga Girona. En tots dos casos l'objectiu va ser recaptar fons per als malalts de càncer i les seves famílies.

La cursa que va acabar a la plaça Catalunya de Girona va ser la mes multitudinària, amb uns 800 participants. Tenia cinc modalitats: Una cursa de 5 quilòmetres, una altra de 2,5, una caminada de 2 quilòmetres i mig i dues curses infantils, de 7 a 9 anys i de 0 a 6. Les curses infantils consistien a fer dues i una volta a plaça Catalunya respectivament. Al final es van entregar els premis als guanyadors i també es va fer un sorteig de productes. L'AECC vol iniciar i consolidar aquesta cursa per conscienciar la població sobre la importància de l'assoliment i el manteniment dels hàbits saludables com no fumar, fer una dieta equilibrada i realitzar exercici físic. D'aquesta manera es poden prevenir els diferents tipus de càncer.

En el cas de la Run4càncer a Salt i a Palafrugell es van comptabilitzar 300 corredors, a Tossa 227, a Porqueres 215, a Planoles 120 i a la Jonquera 70. En tots sis casos els diferents circuits van ser circulars i per nucli urbà o bé les vies verdes que passen per aquests municipis.

En un ambient fred però assollellat, a les 10 es va donar simultàniament el tret de sortida a les diferents seus de l'activitat esportiva. Aquesta va acabar dues hores i mitja més tard. Hi havia dues curses, una de 10 quilòmetres amb avituallaments als punts quilomètrics 3, 5 i 8 i una de 5 quilòmetres amb avituallament al punt quilomètric 3. A l'arribada tots els participants van rebre esmorzar. Tots els diners recollits en les dues iniciatives solidàries es destinaran a la lluita contra el càncer i el suport a les famílies dels malalts.

El proper repte esportiu i solidari d'Oncolliga és la Trailwalker, que se celebra a la primavera i que recorre la Via Verda entre Ripoll i Sant Feliu de Guíxols.