Viladamat va escollir ahir pagar un deute de l'Ajuntament amb l'empresa Sorea per una canalització. I ho va fer mitjançant la consulta popular per escollir les principals inversions del 2015, mètode que el consistori -governat per la CUP- ja havia utilitzat en altres ocasions.

La votació va finalitzar ahir a les dues del migdia i va comptar amb una participació del 33% del cens, 113 veïns dels 340 majors de 16 anys del municipi empordanès. L'opció més votada pels residents va ser la de destinar part del pressupost a eixugar el deute amb Sorea, xifrat en 9.131 euros.

La segona proposta més votada va ser la de destinar 9.000 euros més per fer millores urbanes: il·luminació de zones amb llum deficient, instal·lació de pilones, canvi de cartells informatius, etc. I la tercera va ser les obres de millora a l'Ateneu popular i a la zona esportiva -per valor de 12.500 euros-. Entre les propostes que no van comptar amb prou suport hi havia la de fer un pont.

L'any passat l'Ajuntament ja va consultar l'opinió del poble per tirar endavant algunes inversions municipals. En aquella ocasió va votar un 27% del cens. Enguany hi ha hagut un augment del nombre de vots, en part perquè hi havia més demanda de propostes.

L'alcalde de la localitat, Robert Sabater, va explicar que els veïns aquesta ocasió van presentar més propostes i que, per tant, "hi havia més interès en votar". Sabater es va mostrar satisfet amb la participació i va augurar més afluència properament, quan es puguin fer propostes de més envergadura.