La Diputació de Girona ha dotat amb 800.000 euros una convocatòria d'ajuts per a la restauració i la conservació d'immobles d'interès patrimonial, 100.000 euros més que la de l'any passat. Una altra convocatòria s'adreça a projectes culturals i puja a 420.000 euros, 231.000 dels quals els aporta l'ens provincial i els 189.000 restants, la Generalitat.

Pel que fa a la convocatòria de restauració i conservació d'immobles d'interès patrimonial, s'hi poden presentar tant ajuntaments com entitats i particulars. El 2014, la Diputació va fer aportacions a 36 ajuntaments, 8 entitats sense ànim de lucre i un Consell comarcal.

La convocatòria per al foment de projectes culturals als museus gironins té com a objectiu afavorir la realització de projectes culturals que fomentin el coneixement i la difusió del patrimoni cultural, acostin els museus a la societat, innovin per atreure nous segments de població i desenvolupin projectes que potenciïn els museus per expandir el turisme cultural. Els beneficiaris són els museus de la xarxa territorial de museus de les comarques gironines, els quals podran presentar les sol·licituds fins al 6 de març.