Davallada de temperatures màximes durant el dia a tota la província de Girona. Les màximes no van arribar a assolir ni els set graus positius. La fred es va fer notar i al migdia es va registrar una màxima de 6,5 graus a la ciutat de Girona mentre que a Sant Pau de Segúries, per exemple, el registre més alt va ser de 2,6 graus.

L'entrada d'aire fred que es va traduir en nevades en zones ?menys habituals com la Jonquera o Sant Hilari Sacalm també va provocar que les mínimes no s'enfilessin tant com el dilluns que va haver-hi registres per sota dels cinc graus a la comarca del Gironès, la Selva i el Baix Empordà.

En canvi ahir, les mínimes ?només van superar els cinc graus en zones del Ripollès, com ara a Molló, on hi havia una temperatura mínima de 5,3 graus. Olot en ?canvi ahir el registre mínim va ser de 0,9 graus negatius mentre que el dia abans havia estat de 4,5 graus negatius. La mateixa situació es va ?repetir a la ciutat de Girona que fa dos dies tenia una mínima de 5,6 graus negatius mentre que ahir, només va ser d'un grau negatiu.

L'onada de fred siberià ha provocat que el vent sec i gèlid que prové de Rússia hagi envaït les comarques de Girona i la situació tèrmica hagi canviat en només 48 hores. Una situació que es preveu que segueixi durant tota la setmana.

L'entrada d'aire fred es va fer sentir sobretot a la zona del Pirineu i Prepirineu ahir. Al Ripollès les màximes es van quedar ben curtes. A Núria per exemple durant tot el dia no va haver-hi cap registre positiu. La mínima va ser de 9 graus negatius mentre que la màxima només va assolir els 4,2 graus negatius. A Setcases, la situació va ser semblant, a la zona d'Ulldeter va haver-hi una màxima de 6 graus negatius mentre que la mínima es va situar als 12,2 graus negatius.

Degut a la situació d'inestabilitat meteorològica, Protecció Civil va posar en Plealerta a més del pla Neucat per nevades el d'inundacions, ja que es van registrar onades altes a partir del migdia a l'Empordà. De fet, hi havia forta maregassa i les ones van superar els 2,5 metres d'alçada sobretot al nord del cap de Creus i a l'àrea del cap de Begur, una situació que es preveu que es pugui allargar fins dijous.