El diputat d'ICV-EUiA Jaume Bosch va anunciar ahir que el seu grup demanarà la compareixença al Parlament del conseller de l'Interior, Ramon Espadaler, pels problemes que van tenir nombrosos conductors que havien quedat atrapats com a conseqüència de les nevades a Catalunya.

En una intervenció durant el debat de totalitat d'un projecte de llei, Bosch va aprofitar que tenia davant el conseller de l'Interior per avançar-li que demanaran la seva compareixença. Al costat de la d'Espadaler, també sol·licitaran la compareixença del director general de Protecció Civil, Jordi Aurich, i del director del Servei Català de Trànsit, Joan Josep Isern.

Bosch va indicar que demanaran les seves compareixences perquè expliquin per què van quedar atrapats conductors durant hores al túnel del Bruc de l'A-2 i a d'altres vies principals de Catalunya.

Bosch va assegurar que són conscients que una nevada causa problemes i molts són inevitables, però ha opinat que aquestes situacions s'haurien pogut evitar tenint en compte que era un episodi "molt anunciat". Per al diputat, amb una "certa planificació" s'haurien pogut evitar situacions com les de molts conductors que es van veure atrapats.

Es dóna el cas que durant el dia d'ahir els equips d'emergència de la Generalitat també van patir una caiguda generalitzada dels seus sistemes telemàtics, cosa que va dificultar la transmissió de dades en un dia com el de la nevada.