La preinscripció escolar per al curs 2015-2016 s'haurà de realitzar entre el 10 i el 17 de març pel que fa als ensenyaments obligatoris: és a dir, el segon cicle d'educació Infantil, Primària, els centres integrats i de Secundària Obligatòria (ESO). El Departament d'Ensenyament ha anunciat que mantindrà tant els criteris d'admissió d'alumnes com els barems que ja va aplicar l'any passat.

El calendari de preinscripció s'obrirà el mes que ve per a l'etapa obligatòria i, tot seguit, per a la resta d'ensenyaments. Els ensenyaments professionals de música i dansa seran els primers per als quals s'obrirà el procès, del 10 al 27 de març. Ja al maig, entre el 12 i el 19, serà el torn de Batxillerat i dels cicles formatius de grau mitjà de Formació Professional i d'Arts plàstiques i disseny. A partir del 19 de maig i fins al 29, es durà a terme la preinscripció per als programes de formació i d'inserció. A les llars d'infants, el tràmit es realitzarà entre el 4 i el 15 de maig, segons fixin els ajuntaments.

Els estudiants que a partir del setembre comencin cicles formatius de grau superior de FP i d'Arts plàstiques i de disseny hauran de preinscriure's entre el 26 de maig i el 3 de juny. Del 12 al 20 de maig es cobrirà el primer període dels ensenyaments esportius. Del 22 al 29 de juny, serà el torn per a l'educació d'adults; excepte els ensenyaments de formació instrumental, català i castellà, que serà del 2 al 7 de setembre. Del 6 al 10 de juliol, es tramitarà la preinscripció per a l'accés a cicles de grau mitjà i superior.