El Consell Comarcal de Ripollès assumirà la gestió del Refugi d'Animals després d'haver retirat la concessió a l'empresa Stone Abbey, tal com va avançar Diari de Girona. Un cop superat el període per presentar al·legacions a aquesta decisió sense que se n'hagin rebut, l'ens comarcal farà avui públic el nou model de gestió.

Aquest canvi de rumb al Refugi d'Animals arriba després d'un darrer any que s'ha anat enveritant. D'ençà que es va conèixer la renúncia de l'anterior concessionari del servei, que tenia subcontractada a l'entitat animalista Animals Vida Digna, la polèmica ha envoltat aquest servei.

La primavera passada es va convocar un concurs al final del qual Animals Vida Digna no va aconseguir cap punt, i en canvi l'empresa que va acabar aconseguint la concessió en va obtenir 55. Des d'aleshores diversos col·lectius de defensa dels animals han denunciat el funcionament tant al mateix Consell Comarcal com a través de les xarxes socials. Entre aquestes hi ha imatges de gossos en mal estat, així com les dificultats d'Animals Vida Digna per accedir a les instal·lacions que el Refugi d'Animals té a la zona de Baups. També lamenten que els informes que hi ha en mans del Consell respecte a la gestió del Refugi no hagin trascendit mai.

Tot plegat ha obligat els responsables polítics a revocar a contracor una decisió que van prendre fa nou mesos. Sobretot perquè, a un trimestre de les eleccions municipals, aquest cas podria esquitxar als responsables polítics del Consell Comarcal, actualment en mans de Convergència i Unió.

El seu president, Miquel Rovira, va reconèixer fa quinze dies que tenia necessitat de finiquitar el problema que s'ha creat al Refugi d'Animals abans d'acabar el mandat.

Durant el dia d'ahir va declinar fer declaracions i es va remetre a la nota de premsa que faran pública al llarg del dia d'avui. No es descarta que les entitats animalistes puguin tornar a fer-se càrrec del servei subsidiàriament.