"Fer diners venent les seves coses velles i comprar grans coses noves a preus de ganga". Amb aquesta carta de presentació, l'aplicació Wallapop ha aconseguit seduir milers de gironins. Trobar una rentadora de segona mà, comprar un telèfon mòbil o renovar l'armari mai havia estat tan fàcil. Aquest espai de compravenda per internet és un autèntic calaix de sastre on trobar, a prop de casa, productes diversos: des d'un cotxe a una caldera, passant per un aquari o un equip de radioaficionat.

Una de les claus de l'èxit d'aquesta aplicació de compravenda de productes usats entre particulars és la seva aposta per les ?transaccions locals. A través de la geolocalització del telèfon mòbil, Wallapop ofereix els articles que més interessen als usuaris prioritzant els que es troben més a prop geogràficament. L'aplicació, a més, ofereix filtres per trobar el que busca el client, com ara el preu o les categories de productes (electrònica, llibres, pel·lícules, moda...). Facilitar les transaccions cara a cara entre comprador i venedor és una altre dels punts forts de l'aplicació, que aconsegueix així evitar els problemes de pagament o enviament dels articles.

Intentar vendre un producte que ja no fem servir és molt fàcil: només cal fer-li una fotografia, una descripció i posar-li un preu. Els usuaris interessats només hauran d'obrir-nos un xat per tancar la compra.

Augment de compres "on-line"

La Cristina Jiménez coneix de molt a prop les aplicacions que permeten fer compres i vendes on-line. "He fet servir eBay, Segundamano, Wallapop... i també hi ha venedors que venen articles de segona mà a través d'Amazon", explica. La seva primera compra on-line va ser un llibre en anglès a través d'Amazon fa uns quants anys. Avui, ja compra més per internet que en botigues físiques. "No hi ha horaris, pots comparar productes i botigues; els preus són molt competitius...", argumenta, tot afegint que també ha venut articles que ja no feia servir per internet. "És una gran manera de donar una segona vida a productes que ja no utilitzes i que potser a una altra persona li fan servei", indica. La tecnologia, segons diu, és el producte estrella en el mercat de segona mà.