Diversos col·lectius que integren la campanya "Desmuntem la MAT" van organitzar ahir una caminada i una calçotada popular a la Vall de Llémena. La jornada, organitzada pel Grup Antirepressiu i l'Assemblea No a la MAT de Girona, va comptar amb el suport de la Plataforma No a la MAT i de diversos col·lectius polítics i ecologistes.

La cita va començar a les 10 del matí a Cartellà i els organitzadors van fer una crida a la ciutadania a participar-hi. "És una bona ocasió per comprovar sobre el terreny l'impacte que té la MAT sobre el paisatge i el territori de la Vall de Llémena", va assegurar un dels organitzadors de la jornada.

Durant el recorregut es van fer diverses explicacions relacionades amb les afectacions a la salut que generen els camps electromagnètics, així com la necessitat de superar l'actual model energètic "centralitzat" i en mans d'un oligopoli "corrupte i poc transparent". D'aquesta manera, es va fer una demostració de com es pot instal·lar un kit solar, una iniciativa que vol contribuir a fomentar l'ús de les energies renovables i distribuïdes.

Aquest és un dels actes impulsats per la campanya que s'oposa a la infraestructura i els organitzadors volen deixar molt clar que la lluita contra la MAT continua, alhora que reiteren que és "una infraestructura innecessària pel territori i la seva construcció respon a interessos privats del gran oligopoli elèctric".