Els sopars i exhibicions de colles han obert aquest cap de setmana els diferents Carnavals de la Costa Brava centre. Sant Feliu de Guíxols, Palamós, Platja d'Aro i Calonge van viure el tret de sortida de les pràcticament dues setmanes de disbauxa que s'acabaran amb el dimecres de Cendra i l'enterrament de la sardina. Un acte reservat als protagonistes d'aquestes festes, les colles, i en què es poden veure per on aniran els trets d'aquests dies, ja que es fan públiques les disfresses, coreografies i intencions dels Carnestoltes.

A Platja d'Aro, el Canvi d'Atributs ha obert oficialment el Carnaval. És el moment on els Carnestoltes de l'any passat passen la vara de comandament del municipi als nous monarques. Centenars de persones es van aplegar a l'Avinguda s'Agaró per veure la plantada de carrosses de les diferents colles i seguir l'acte de traspàs de la vara de comandament. Aquesta és la primera oportunitat per veure les noves carrosses i conèixer la disfressa dels Reis Carnestoltes.

Els monarques d'enguany són el Rei Van Der Guiri i la reina Rínxols, que van prendre possessió d'un mandat que durarà fins al proper dimecres de Cendra. La Colla Carnestoltes d'enguany són els Pipas, una agrupació amb molta història a Platja d'Aro i que ja havia estat colla Carnestoltes fa uns anys. Amb una temperatura de només 3 graus, els monarques de l'any passat, el Rei Marcelvis i la Reina Pin Up, van passar la vara de comandament als nous líders del Carnaval platjarenc.

Els nous reis del Carnaval de Platja d'Aro van fer un un discurs d'obertura de la gresca en el qual van demanar "alegria i disbauxa, però amb seny", sol·licitant als presents que s'ho passin d'allò més bé: "Animeu les festes d'enguany, encara que faci fred, com heu fet sempre", van dir davant l'atenta mirada de la resta de colles i assistents al Canvi d'Atributs que hi havia.

Sopar i música a Sant Feliu

A Sant Feliu de Guíxols, el canvi de lideratge de la ciutat es fa durant el sopar de colles. Aquest va tenir lloc a La Corxera amb unes 1.200 persones. La reina Carnestoltes, Rosario Plaja, va anunciar el que serà el seu alter ego durant aquestes festes, la Reina Claustrofòvia, sí amb "v". La dita explica que per Carnaval tot si val, i això, devia pensar, també serveix per la ortografia. Carles Berenguerel, més conegut com a Festi i que l'any passat era el Rei Festi Vader, va passar els honors a la nova reina. Festi va ser aclamat per les colles, ja que és una persona molt popular a la ciutat.

L'alcalde de Sant Feliu de Guíxols, Joan Alfons Albó, va encoratjar els presents a passar uns dies de festa "alegre i divertida, d'una manera sana i cordial entre tots", el mateix que va desitjar el vicealcalde ganxó, Pere Albó, que també va dirigir unes paraules als presents abans de la investidura de la nova mandataria del Carnaval 2015.

El sopar de colles és com un àpat de germanor on cada comensal porta el seu propi menjar i beguda. La festa va acabar amb un ball fins a la matinada a càrrec d'Hotel Cochambre.

Exhibició a Palamós

A Palamós, la Nau dels 50 metres es va omplir de gom a gom en un dels actes més emblemàtics del Carnaval a la ciutat. El Rei Magorium i la Reina Saltimbanqui van ser presentats en societat un una gala on van actuar diferents colles. L'acte va començar a les 10 del vespre amb un sopar popular. En acabat, la Colla Carnestoltes va presentar el seu Rei i Reina i els Terremotos van fer el pregó que dóna inici a unes festes que s'allargaran fins el 18 de febrer.

L'acte va tenir diverses actuacions de colles carnavalesques, com el ball dels Pirats, disfressats de còmic, o els Showboys. Les Descontrolades també van actuar. La colla Carnestoltes, enguany, son les Nimfes.

Finalment, a Calonge, els Bandarres van ser els protagonistes del sopar de Carnaval. La colla Carnestoltes d'enguany, una agrupació de gent molt jove, va presentar el seu Rei i Reina i la disfressa que portaran en aquesta ocasió a la rua. Una rua que, a diferència de les dels anteriors municipis, es farà d'aquí dos caps de setmana, el proper no, l'altre.