L'Ajuntament d'Olot, en el seu darrer ple, va aprovar de manera provisional la modificació puntual del Pla d'Ordenació Urbanística Municipal Variant d'Olot C-37. L'acord va tenir el suport de CiU, PxC, ERC i PPC i l'abstenció del PSC. El canvi al POUM suposa desafectar els terrenys situats a la banda sud del riu Riudaura al seu pas per Olot a la falda de la muntanya de la Cantina.

L'origen de l'aprovació està en el fet que les darreres previsions del Ministeri de Foment preveuen la variant nord més a prop de la muntanya i lluny del pla de Sant Andreu. És a dir, quedarà a la banda nord del riu.

La modificació permetrà ordenar els accessos i els entorns de l'estadi municipal, la seu dels Bombers de la Generalitat, el polígon de la Guardiola, l'Hospital d'Olot i comarcal de la Garrotxa i les dues superfícies comercials previstes, una a la carretera de Sant Joan de les Abadesses i l'altra al Polígon de la Guardiola.

La modificació farà possible la construcció d'un vial al sector de la Guardiola i la construcció d'un altre vial a la part sud del Riudaura que comunicarà amb la carretera de Sant Joan de les Abadesses.