Esquerra Unida i Alternativa (EUiA) de Girona proposa la creació d'una comissió d'investigació parlamentària sobre la gestió unificada dels hospitals Josep Trueta de Girona i el Santa Caterina de Salt. El grup planteja que el Parlament investigui la gestió dels dos centres duta a terme per l'actual equip de gerència i si el procés d'unificació de serveis -el projecte CIMS- té algun efecte sobre l'assistència a l'usuari i la feina dels professionals de les dues institucions, l'ICS i l'IAS. Demanen que hi compareguin tant els responsables dels dos centres com del Departament de Salut.

Des d'EUiA denuncien que l'actual projecte "és inconcret des del punt de vista formal, i no obeeix a un pla general de la sanitat catalana, al menys un pla que l'equip de govern hagi explicat públicament".

A l'espera d'ICV

Fonts de Iniciativa per Catalunya els Verds, amb qui EUiA està en coalició al Parlament, expliquen que aquesta proposta encara no ha arribat al grup parlamentari i que, quan se'ls notifiqui, es valorarà si li donen suport.