Girona acull avui una jornada de participació que ha organitzat l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA). Tal com va informar ahir l'ACA en un comunicat, avui es portarà a terme aquest debat. Es tracta del primer debat dels que es preveuen a Girona, en el marc dels processos participatius vinculats amb la revisió del pla de gestió de districte de conca fluvial de Catalunya i el seu programa de mesures, com estableix la directiva l'aigua europea.

En concret, la sessió d'avui tindrà lloc a partir de les sis de la tarda amb l'objectiu d'abordar qüestions que estan relacionades amb l'abastament i el sanejament d'aigua al conjunt de les comarques gironines. Pel que fa a la segona trobada, prevista pel proper 17 de febrer (també a les sis de la tarda), se centrarà bàsicament a analitzar la contaminació agrícola i ramadera, la qualitat hidromorfològica i prevenció de les inundacions. Aquestes dues jornades es portaran a terme a la seu de l'ICRA, que se situa al Parc Científic i Tecnològic de la Universitat de Girona.

Així, aquests debats donen continuïtat al procés participatiu que va engegar a finals de 2013 i que se celebra a quatre àmbits diferents: Barcelona, Girona i Tarragona. La finalitat de les sessions és debatre les mesures que s'encabiran dins el pla de gestió de la conca fluvial de Catalunya i el seu programa de mesures, que es preveuen aprovar a finals de 2015.