Els treballs per millorar fagedes assentades en terrenys calcaris a l'Alta Garrotxa van començar fa uns dies. L'acció afecta 2,63 ?hectàrees, ubicades a la Serra Llarga de Monars, a Camprodon. En concret es localitza a la Serra Llarga de Monars, a la zona del Comanegra, al terme municipal de Camprodon.

Els treballs els executen quinze persones de La Fageda Fundació. Es tracta d'una entitat dedicada a la inserció laboral de persones amb risc d'exclusió socia. Els treballs que es realitzaran suposen una inversió de 8.285 €.

La iniciativa s'emmarca dins el conveni de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Girona per a la millora dels espais naturals i la inserció de persones amb risc d'exclusió.

L'objectiu de l'actuació és potenciar els arbres grossos de faig de llavor a través de l'eliminació dels que els fan competència al seu voltant per tal que puguin esdevenir arbres pare.

Per assolir aquest objectiu es realitzarà una estassada de sotabosc prèvia i una selecció de tanys amb la intenció de triar els millors rebrots i eliminar els que tenen menys futur.