L'Agrupació Pessebrista d'Olot treballa per poder distribuir figures fetes amb motlles de tallers d'Olot que van finalitzar la seva activitat. Segons ha explicat Miquel Serrat (president de l'Agrupació Pessebrista d'Olot) en tancar els tallers van haver-hi professionals que van comprar els motlles i les figures. El resultat és que ara a Sevilla i a sud Amèrica fan i comercialitzen figures de l'escola olotina.

A més, segons ell, les pinten sense l'estil d'Olot. Així doncs, la intenció és intentar que enviïn figures en blanc perquè siguin pintades i distribuïdes a Olot. Serrat va descartar comprar els motlles. "Perquè - va valorar- seria pagar-les tres vegades". Miquel Serrat va fer la declaració en el decurs de la presentació de la Jornada Pessebrista programada pel 7 i 8 de març a Olot.

"Pretén -va explicar Estanis Vayreda (regidor de Promoció Municiopal)- donar a conèixer la producció dels tallers i dels artesans" Va precisar: "La que fan i la que poden fer". La idea, segons, ell es consolidar Olot com a centre de producció de pessebres de qualitat.

"Olot és una ciutat de referència en el món del pessebre pels tallers i els artesans", va valorar Xavier Palomo (historiador de l'art). En tant que una de les principals atraccions de la jornada, Palomo va assenyalar: "Es podran veure per primera vegada amb detall, les peces més representatives de la col·lecció Renart del Museu dels Sants, amb peces de Ramon Amadeu (1745-1821)". Segons ell, han estat restaurades en els darrers mesos.