Els Amics de Sant Aniol d'Aguja s'han afegit al manifest per la conservació dels camins vells que fa uns dies va impulsar el Centre Excursionista Banyoles. La intenció és evitar la desaparició i la degradació dels vells senders per culpa de la creació de pistes forestals i del poc manteniment. Per tal d'explicar la reclamació han programat una xerrada pel divendres, dia 13 de febrer, a les 8'3o del vespre, a la sala de cultura del Casal de Montagut. La idea és explicar un manifest, en el qual les entitats excursionistes demanen adhesions. Les explicacions aniran a càrrec d'Ernest Costa, Kim Agustí, Quim Oliver i Joan Pontacq.

En el manifest exposen: "Tant la línia de costa com els cursos fluvials i els camins són espais de domini públic. Malgrat això, aquests darrers tenen la continuïtat poc assegurada. Molts ja han desaparegut i altres es malmeten de manera greu en patir agressions d'infraestructures noves (moltes vegades pistes forestals o carreteres), les explotacions fustaneres i el tancament de finques particulars".

Segons l'escrit, la mala situació dels camins es contradeix amb el fet que "Persones d'arreu del país i de l'estranger viatgen a les nostres comarques amb l'interès de conèixer el territori a peu i ho fan en base a recórrer els camins vells perquè des d'ells es percep millor la història, la natura i el territori. Es tracta d'un turisme de qualitat que respecta la terra i hi aporta uns beneficis econòmics. Per posar un exemple, l'any 2013 els senders de la xarxa Itinerànnia van tenir un impacte econòmic de 3.263.645 euros a les comarques del Ripollès, la Garrotxa i l'Alt Empordà".

Per salvar els camins en demanen un inventari i mesures per evitar els efectes de les obres.