Joaquim Pagès Manté (alcalde de Tortellà per Independents-PM) no es presentarà a les eleccions municipals. Pagès va anunciar ahir que no tornarà a encapçalar cap llista, perquè creu que 12 anys de manar són suficients. "Hem fet una reflexió", va dir. El resultat del pensament -segons ell- és que no volen fer de tap a noves iniciatives. Va definir la decisió d'exercici de regeneració democràtica.

Joaquim Pagès ha valorat que la llista que entri es trobarà amb uns comptes sanejats. Ha concretat que l'endeutament de l'Ajuntament volta el 7% i molta part és per un crèdit que quedarà pagat al 2016. A més, ha recordat que en els propers mesos cobraran l'impost de béns immobles.

Pel que fa a les temàtiques pendents, ha explicat que la llar d'infants encara no funciona com a tal, però ja hi fan activitats. Ha indicat que tot i estar acabada, l'Ajuntament no té capacitat per finançar les places sense l'ajuda d'administracions superiors. En tant que assoliments dels seus mandats, ha recordat el centre de dia per a gent gran, i les donacions de quadres i d'escultures.

Pagès ha explicat que han fet un comunicat i l'han repartit per les cases. Ha descartat que no hi hagi una alternativa. "Al poble -ha valorat- hi ha gent molt preparada i algú o altre es presentarà".

Sales de Llierca

En canvi al poble del costat, Sales de Llierca, Miquel Palomeras (alcalde pel PSC des del 1999) sí que tornarà a repetir. Ho ha afirmat a Ràdio Olot. Palomeras ha explicat que el principal impediment del mandat que s'acaba ha estat la manca de recursos provinents de la Generalitat. Tanmateix ho han superat amb recursos propis i l'ajut de la Diputació.