Festivals de curtmetratges, treballs d'investigació mèdica, construcció de robots, dissenys i esports són algunes dels propostes que els joves olotins de 12 a 29 anys podran dur a terme amb finançament de l'Ajuntament. Això sí, hauran de presentar les idees abans del 6 de març a l'Ideal o al seu centre d'ensenyament.

La novetat és que les idees a dur a terme seran escollides per una assemblea formada pels mateixos joves que hauran presentat els projectes. L'assemblea està programada pel dia 27 de març a l'espai de joves l'Ideal. Aquell dia, els joves participants tindran la responsablitat de repartir-se 10.000 €. Està previst que uns 6.500 joves rebin el díptic explicatiu del projecte.

"Es tracta del pressupost participatiu", ha explicat Mar Roca (regidora de Joventut per CiU). Lluís Amat (tècnic de Joventut) ha assenyalat: "Un dels objectius del procés és detectar les necessitats dels joves". Ha afegit que la idea és no fer judicis sobre les necessitats de la joventut, sinó deixar-los decidir a ells. Ha precisat que els joves de la comarca també podran participar del projecte.

L'acte de presentació de l'activitat va tenir lloc ahir a l'Ajuntament d'Olot. Van participar-hi, Mar Roca (regidora de Joventut), Lluís Amat (tècnic de Joventut), Joan Gelabert (tècnic de Joventut) i Estefi Garcia (autora del cartell).

En l'acte van passar un anunci audiovisual del jove Àlex Casas. Al treball es mostren joves lliurats a unes idees. La intenció és que ara les puguin dur a terme.