El grup d'ERC va presentar ahir al Parlament català una proposta de resolució que insta a Adif a impulsar un conjunt de mesures a la línia del tren d'alta velocitat (TAV) entre Figueres, Girona i Barcelona. D'entrada, el partit va demanar una millora dels horaris del TAV. En concret, ERC va sol·licitar a Adif que racionalitzi els horaris "cobrint els intervals amb més demanda", especialment la franja del matí (entre les 9 i les 11), de la tarda (entre quarts de 3 i quarts de 5) i del vespre (entre quarts de 8 i quarts de 10).

De fet, la formació republicana va recordar que hi ha la plataforma ciutadana Avant 20.30 que reclama que es recuperi el TAV que, fa un temps, sortia a les 20.40 de Barcelona, tot i que va ser eliminat. Segons aquesta plataforma, ara hi ha un TAV que surt de Barcelona a les 19.25 i un altre a les 21.30, fet que deixa la franja del vespre sense tren d'alta velocitat durant més de dues hores en direcció a les comarques gironines. Així mateix, a la proposta de resolució que ERC va presentar ahir al Parlament també es va sol·licitar la millora de la intermodalitat amb el transport públic. Segons el partit, hi hauria d'haver una major "coordinació" entre els horaris del TAV, de Rodalies i el transport per carretera entre Girona i Figueres.

Finalment, el grup d'ERC va demanar a Adif una millora en els vagons actuls del tren d'alta velocitat, amb l'objectiu que tots els combois garanteixin la connexió elèctrica i de telecomunicacions. De la mateixa manera, la formació va sol·licitar la millora de la comunicació directa a usuaris sobre les incidències del servei, sobretot en retards. Per acabar, el partit republicà va demanar també a Adif que es resolgui la problemàtica d'accessibilitat que es produeix a l'estació d'alta velocitat de Figueres-Vilafant per la distància entre l'andana i el punt d'aturada.