Que el fiscal hagi sol·licitat que l'expresident de la Diputació de Girona, Jaume Torramadé (Unió), sigui condemnat per un delicte d'abusos sexuals contra l'exassessora del partit, Minerva Amador, ha suposat un revulsiu per a l'advocat de la càrrec de confiança -Joaquim Bech de Careda- que valora com a "significatiu i transcendent" aquest posicionament que "nosaltres mantindrem en aquest sentit" si bé proposarà variar el càstig per sol·licitar una pena de presó "d'entre un i dos anys" i no el pagament d'una multa de 3.600 €, com reclama el fiscal.

L'advocat de l'exassessora exposa que el relat de fets que recollirà el seu escrit de qualificació provisional serà similar al formulat pel ministeri públic a fi de considerar els tocaments al sopar d'inici de campanya electoral de 8 de novembre de 2012 com un delicte d'abusos sexuals. Però atenent a la possibilitat que ofereix el Codi Penal de castigar aquest delicte amb una multa o amb entre un i tres anys de presó -quan no hi ha hagut violència ni accés carnal- el lletrat s'inclinarà per la presó atesa la gravetat dels fets i les conseqüències que li ha comportat a la seva patrocinada.

En el que tampoc coincideix l'acusació particular amb el fiscal és amb la indemnització a reclamar-li a l'expresident. Mentre el fiscal entén que hauria de compensar l'exassessora amb 1.000 euros pels danys morals que li ha suposat tot aquest afer l'advocat considera que la xifra s'ha d'incrementar fins als 20.000 euros si es té en compte que Amador ha hagut de menester assistència professional psicològica i va haver de plegar del seu càrrec, de manera que va quedar sense feina.

Els testimonis

Pel que fa a les proves a realitzar durant el judici, Bech de Careda ha anunciat que presentarà els mateixos testimonis proposats pel fiscal, entre els quals hi ha l'alcalde de Bescanó, Xavier Soy, l'exassessor d'Unió, Fidel Rincón, la regidora de Girona, Marta Madrenas, o el cap de protocol de la Diputació, Josep Maria Amargant.