El Consorci de l'Estany ha començat el projecte de restauració del rec de Vimeteres, entre el parc de la Draga i la Caseta de Fusta, que té com a objectiu facilitar la recolonització d'espècies pròpies d'aiguamolls.

L'actuació principal consistirà a netejar i dragar el sistema de canals del rec de Vimeteres, tot eixamplant els trams de connexió amb l'Estany. La finalitat d'aquesta intervenció és permetre la recirculació i la renovació de les aigües, per evitar l'estancament que es produeix quan el nivell de l'aigua de l'Estany és baix.

El projecte també preveu reperfilar el marge del rec, en aquells trams en els quals es troba més erosionat, per tal d'ajudar al desenvolupament de vegetació de ribera pròpia de la zona. Està previst plantar alguns exemplars per accelerar aquesta recolonització.

Aquests treballs permetran crear un hàbitat idoni per tal d'afavorir les d'espècies d'interès comunitari, incloses a la Directiva d'Hàbitats i presents a l'Estany com és el cas dels cargols Vertigo moulinsiana i Vertigo angustior, la tortuga d'aigua dolça (Emys orbicularis), la tortuga de rierol (Mauremys leprosa), espècies d'amfibis, de libèl·lules i de peixos autòctons com el barb de muntanya (Barbus meridionalis).

El cost total del projecte és de 39.232,52 €, dels quals el Consorci de l'Estany ha aconseguit un ajut de la Generalitat per 29.570,39.