L'Obra Social La Caixa ha destinat l'any 2014 ajudes per valor de 202.450 euros a vuit projectes socials de Girona, a través dels quals unes mil persones, especialment les més vulnerables o en risc d'exclusió, han tingut oportunitats de millora. Així, amb aquesta inversió, l'Obra Social La Caixa renova el seu compromís social i retorna a la societat una part important dels beneficis que genera des de l'activitat financera.

Per aquest motiu el president de la Fundació Bancària de La Caixa, Isidre Fainé, ha volgut destacar el compromís de l'entitat amb "totes les iniciatives socials que acullen i abracen la vulnerabilitat d'aquelles persones que més pateixen per convertir-la en una força i apoderament de les seves vides i en la capacitat de transformació i millora". Per això, Fainé ha assegurat: "Allò que ens fa fràgils als humans, també ens fa forts".

En el conjunt de tot l'Estat, l'Obra Social La Caixa ha destinat un total de 20.045.540 euros a prop de 930 projectes socials, distribuïts entre les diferents comunitats autònomes. Les convocatòries del programa d'ajudes dels projectes d'iniciatives socials són, entre altres: promoció d'autonomia i atenció a la discapacitat i dependència, habitatges temporals d'inclusió i lluita contra la pobresa i l'exclusió.