Les donacions de roba usada als contenidors de Roba Amiga de Banyoles ha crescut l'últim any -ha passat de 20 tones el 2013 a 29,2 el 2014- però són molt inferiors a les del període comprès entre 2009 i 2012, i sobretot s'han reduït en comparació amb aquest últim any -quan es van recollir 67 tones- i el 2011 -75. La causa d'aquest descens es la crisi econòmica, que fa que la roba s'aprofiti molt més abans de donar-la.

Durant el 2014, els veïns de Banyoles van dipositar un total de 29.200 quilos de roba als 8 contenidors de Roba Amiga que hi ha a la ciutat. Concretament, l'Ajuntament va informar que s'han recollit 4,7 tones de roba usada el primer trimestre, 7,9 tones el segon, 7,1 el tercer trimestre i 9,5 tones el quart trimestre.

La Cooperativa Roba Amiga i l'entitat ADAD l'Encant són els encarregats de la gestió dels contenidors i de la recollida de la roba. Aquestes dues entitats treballen per fomentar la inserció laboral de col·lectius en risc d'exclusió social i laboral, i per aconseguir benefici per al mediambient. Un cop recollida aquesta roba és restaurada i es redistribueix en centres d'ajuda com ara Càritas de Banyoles o les pròpies botigues de Roba Amiga, on es ven a un preu mòdic a la gent amb més necessitats de la ciutat.

L'Ajuntament de Banyoles va animar a donar roba usada a aquest tipus de cooperatives, ja que contribueix a crear nous llocs de treball i, a més, reverteix positivament a la ciutat a través de Càritas. La Cooperativa Roba Amiga ha pogut mantenir una estructura empresarial amb 35 llocs de treball destinats a la inserció laboral de persones que formen part de col·lectius en risc d'exclusió social i laboral.