L'aeroport de Girona, situat ja en lloc número 19 dels de tot l'Estat per nombre de passatgers, ha començat l'any com va acabar l'anterior i de manera previsible: amb un descens del 16,7% en el trànsit de viatgers respecte al gener de 2014. També, com és habitual, es tracta -amb diferència- del descens més acusat entre els principals aeroports espanyols, que de mitjana han incrementat un 5,3% el trànsit de passatgers.

Els 49.334 viatgers que van pasar al mes de gener per l'aeroport de Girona és una xifra que està per darrere d'aeroports teòricament més petits, com els de la Corunya i Astúries, i per descomptat, molt per darrere dels grans. Tot això, la mateixa setmana que Ryanair ha anunciat que continuarà eliminant vols de Girona, un aeroport del qual ja l'aerolínia irlandesa no amaga que, per a ella, és "el segon de Catalunya". Com més vols de Ryanair s'inauguren al Prat, menys en queden a Girona: ningú no es vol fer la competència a si mateix. Cal recordar que més del 90% del trànsit d'avions a l'aeroport gironí es deu a la companyia de baix cost Ryanair.

Pel que fa al nombre d'operacions, Girona ha baixat en un 13,1% el nombre d'enlairaments i aterratges, situant-se com el 22 aeroport del rànquing espanyol. En total, el mes de gener hi ha hagut 801 operacions a les seves pistes.

En canvi, ha augmentat un 20% el trànsit de mercaderies, que ha arribat a les 3.470 tones.

El Prat, a l'alça

L'aeroport de Barcelona-el Prat ha registrat un increment de passatgers durant el mes de gener del 4,9 %, segons.

Durant el primer mes de l'any han passat per les instal·lacions del Prat un total de 2.203.277 usuaris. Els passatgers de països de la Unió Europea (UE) han estat els que més han crescut, amb un 10,9 %.

Els usuaris de vols internacionals no UE han augmentat en un 0,5 %, mentre que els nacionals van disminuir un 2,4 %.

Pel que fa a les operacions, s'han realitzat 18.317 moviments d'aterratge i enlairament, una xifra que suposa un descens del 0,3 % respecte al mateix mes de l'any anterior. Finalment, es van transportar 7.804.990 quilos de càrrega durant el mes de gener, un 1,6 % menys respecte a l'any passat.

En total, els aeroports de la xarxa d'Aena han registrat 11.537.354 de passatgers al gener de 2015, la qual cosa significa un increment del 5,3% pel que fa al mateix mes de 2014. Els resultats mostren, a més, un creixement continuat durant els últims quinze mesos que contrasta amb el de creixement de Girona durant el mateix període.

De la xifra total de passatgers comercials, 7.644.542 van ser passatgers de vols internacionals, un augment del 7% enfront de gener de 2014. Els passatgers nacionals van aconseguir els 3.823.291, un 2,5% més que en el mateix mes de l'any anterior.

L'Aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas va ser l'aerpoport amb més trànsit de passatgers, amb 3.148.972 viatgers (un 9,7% més), seguit d'El prat.