Els Mossos d'Esquadra en desarticulat una organització criminal que havia comès 24 robatoris en domicilis d'arreu de Catalunya, entre ells a Girona. Els detinguts sostreien vehicles d'alta gamma per tal de dur a terme els robatoris. Els agents han arrestat quatre homes que han ingressat a presó.

Els lladres silenciosos sostreien únicament joies, diners i vehicles d'alta gamma. Tot i donar l'organització per desmantellada, els Mossos asseguren que encara resten dos membres de la xarxa criminal pendents de detenir.

Els arrestats són quatre persones amb edats compreses entre els 19 i els 39 anys i de nacionalitat albanesa. Van quedar acusats de ser els presumptes autors de 24 robatoris amb força en domicilis d'arreu de Catalunya així com pertinença a organització criminal.Després de declarar en seu judicial, el Jutge va decretar presó per als quatre detinguts. La investigació, tutelada pel Jutjat d'Instrucció i Primera Instància núm. 1 de Vilafranca del Penedès, va començar a finals del mes de desembre de l'any passat després que es produís un robatori amb força en un habitatge de Pacs del Penedès. Les primeres indagacions policials van relacionar el robatori amb l'existència d'una organització criminal, assentada en territori català, que es dedicava a cometre robatoris amb força de tipus silenciós.

Aquesta organització es caracteritzava per la seva alta mobilitat, és a dir, cometien robatoris en punts de tota la geografia catalana. El seu modus operandi consistia a escollir un domicili i fer mesures de contravigilància per controlar l'entorn. Una vegada ho consideraven oportú, hi entraven pel seu accés més feble ja fossin finestres, reixes o portes i robaven únicament ?joies, diners i vehicles d'alta gamma.

Els robatoris, a banda de Girona, també es van portar a terme en altres poblacions catalanes com ara Pacs del Penedès, el Vendrell, Guardiola de Font-Rubí, Castellolí, Sitges, Tarragona, l'Ordal, Avinyonet del Penedès, Bellvei, Sant Fost de Campsentelles, Calafell, Vallgorguina, Cabrera de Mar, Monistrol de Montserrat, Abrera i Castellbisbal.

Amb tota la informació recopilada, agents de la Divisió d'Investigació Criminal adscrits a l'Àrea d'Investigació Criminal de la Regió Policial Metropolitana Sud van detenir el 30 de gener a l'Hospitalet de Llobregat, quatre membres d'aquesta organització.

Cinc vehicles d'alta gamma

En el decurs de la investigació es van poder recuperar cinc ?vehicles d'alta gamma que havien estat sostrets i utilitzats per cometre els robatoris, així com una gran ?quantitat d'objectes sostrets.

Després de declarar en seu ?judicial, el jutge va decretar presó per als quatre detinguts. Els Mossos donen l'organització per ?desmantellada, tot i que asseguren que encara, avui, resten dos membres de la xarxa pendents de detenir.